Szolgáltatás

A fúrógép minden háztartásban elérhető

A házi barkácsolástól kezdve a kisipari szerszámokon át egészen a komoly, ipari felhasználásra szánt termékek palettájáig számos hasznos és praktikus gépet használnak nap mint nap. Az egyik legelterjedtebb ilyen praktikus kellék a fúrógép. Bátran ki lehet jelenteni, hogy ilyen szerszámgépe mindenkinek van valamilyen formában vagy kivitelben, merthogy rengeteg típusban elérhető. Alapvetően a gép meghajtása az egyik fontos tényező. Az elektromos fúrógép jellemzően kétféle meghajtással kapható a piacon.

Elektromos, amely konnektorba dugva, 230V feszültség alatt működik, valamint az akkumulátoros változat, amely általában 12V vagy attól erősebb. A vezetékes változat megbízhatóbb, viszont helyhez kötött megoldást jelent. Az erős villanymotor nagy teljesítményre képes, de léteznek magasabb és kevésbé magas teljesítményűek is. Otthoni barkács célra szánt fúrógép átlagosan 600-1000W teljesítményű. Ez elegendő bármilyen házi barkács munkára. A fúrás mellett jellemzően ütvefúró funkció is található ezeken a gépeken, valamint a praktikum jegyében a kétirányú forgás is adott.

Ezzel egyszerre használható akár betonfal vagy téglafal fúrására. Könnyedén lehet polcot, fogast, szekrényt szerelni és felfogatni a falra. A kétirányú forgás pedig a csavarozás szempontjából fontos funkció. Az akkumulátoros fúrógép típusok szintén elérhetőek változó teljesítménnyel. Az otthoni felhasználástól ipari felhasználásig terjed a skála.

Előnyük a vezetékes megoldással szemben a teljes mobilitás, azaz bárhol használhatjuk, nem kell a konnektor. Praktikussága és megbízhatósága miatt egyre szélesebb körben elterjedt, hiszen a fejlett elektronikának és energiaforrásának köszönhetően egyre hosszabb ideig használhatóak kiváló hatékonyság mellett. Az akkus fúrógép általában tartalék akkuval érkezik egy szerszámkofferbe zárva. Így egy helyen, könnyen és praktikusan tárolható a teljes szett: a gép, a két akkumulátor és a töltő. Ezeken kívül helyet kapnak a szükséges behajtó szárak, fúrószárak is.

Meghajtásuktól függetlenül a teljesítményük szorosan összefügg a felhasználási körükkel. A kisebb teljesítményűek általában kisebb igénybevételre, ritkább használatra vannak tervezve. Az erősebb, nagyobb szerkezetek ipari célra, mindennapos használatra, ütvefúrásra, illetve vésésre is alkalmasak, kifejezetten betonra tervezve. A gyártók igyekeznek folyamatosan fejleszteni a fúrógép választékukat, mindig újabb ötletekkel, praktikus kiegészítőkkel rukkolnak elő a még hatékonyabb munkavégzés érdekében. Tudjon meg többet a szerszamkell.hu weboldalon a fúrógépekről!