Egyéb

A hajbeültetés a megoldás a kopaszodásra – nőknek is

hajbeültetés

 

A hajbeültetés nők esetében is sikeresen elvégezhető, nyomtalanul – hiszen az adóterületen sem kell lenyírni a hajat a hajvétel miatt.

Sajnos  a hajvesztés és hajhullás nem csak a férfiakat hanem a nőket is érinti.

Női páciensek esetében is az elsődleges cél a probléma pontos okának felderítése valamint a lehetséges legjobb kezelési mód kiválasztása az adott problémára vonatkozóan.

Mikor javasolható  hajbeültetés hölgyek számára?

  • Öröklött, női kopaszodás okozta hajhiányok pótlása
  • Elülső hajvonal feltöltés, kiegészítés. Magas homlok eltüntetése, hajvonal lejjebb hozása
  • Más eredetű hajhiány (pl. műtét, sérülés, besugárzás után, hegek fedésére)

Hölgyek esetében általában jellegzetesen a fejtetői területen különböző kiterjedésű és mértékű ún. diffúz hajritkulás jelentkezik.  Ez azt jelenti, hogy az adott területeken a haj különböző mértékben ritkul, vékonyodik, de elszórtan valamilyen mennyiség mindig megmarad. A hajhullás illetve a kopaszodás oka általában a  magas tesztoszteron szint, a női nemi hormonok szintjének csökkenése a változó korban.

Hölgyek illetve hosszú hajú páciensek esetében  általában FUT csíkvételi hajbeültetés technikát alkalmaznak, mert ehhez nem kell leborotválni a hajat és a visszamaradó vékony hegvonal a hölgyek hosszú hajában nem látszik.  A FUT csíkvételi módszer korszerű és eredményes eljárás, minden tekintetben természetes és megbízható eredmény lehet vele elérni.

Ennél az eljárásnál keskeny csíkot távolítanak el a hajas fejbőrből az adóhelyen a fej hátsó részén, kb. fülek magasságában. A  fejbőr sebének széleit összevarrják, így itt semmilyen hajhiány nem marad vissza, csak egy vékony, puha hegvonal, ami a hajban később nem észrevehető, nem zavaró hatású.