Szolgáltatás

Alumínium és motoros redőnyök

Az alumínium redőnyök a műanyagokkal szemben egy magasabb kategóriát képviselnek mind a minőség, mind a megjelenés, mind az élettartam tekintetében.
Természetesen ez árban is jelentkező differencia, ám épp a különbségek nagysága miatt megtérülő a befektetés.

Elegancia, színbeli variációk széles palettája jellemzi az alumínium redőny világát.
A magas minőséghez hozzátartozik a korrózióállóság, melynek köszönhetően az alumínium redőnyök alkatrészei tartósak, és kiváló időjárásálló tulajdonságúak.
Nem árt kihangsúlyozni a biztonságtechnikai előnyöket, melyek főleg a motoros redőnyök esetében gyakorlatilag feltolhatatlanná teszi az alumínium redőnypalástot, hála a beépített feltolásgátlónak.

A műanyag redőnyökkel szemben az alumínium redőnyök sokkal optimálisabb hang, és hőszigetelésre. Nagyobb fokon tudják biztosítani a zaj tompítását, és a légköri viszontagságok kizárását.
A redőnylécek szétcsúszásgátlásának köszönhetően jelentősen nő a termékek élettartama és stabilitása, ráadásul így biztonságosan motorizálhatóak is az alumínium redőnyök.

A redőnyöket akár a készítésükkor, de utólag is lehet motorizálni, bár ez költségesebb..
A motoros redőnyök számtalan pozitív tulajdonsággal bírnak, ezek közül elsődleges a kényelmes és könnyű redőnykezelés, mert egy gombnyomással lehet a nagysúlyú redőnyöket felhúzni vagy leengedni.

A redőnymotorokról nem árt tudni, hogy döntő többségük 230 volt feszültséggel működnek.
A motoros redőnyök vezérlése kétféleképp történhet, kapcsolóval vagy távirányítóval.

A falikapcsolós irányítás esetben a kapcsoló egy elektromos vezeték segítségével van összekötve a motorral, azaz a szakembereknek egy többszálas vezetéket kell beépíteniük a csőmotor, és a kapcsoló közé.

A rádiós motoros redőny kiépítése egyszerűbb, ezáltal olcsóbb is, használata is kényelmesebb mint a kapcsolóval történő motorvezérléseké.

A motoros redőny távirányítós vezérlése esetén szükségtelen a vezetékezés kiépítése a motor, és a vezérlés között, hiszen a redőny tengelyébe beépített rádiósvevővel egybeépített motornak hála a kommunikáció rádiójelek közvetítésével történik.

Utóbbi rendszer előnyei közé tartozik a kényelem mellett a bővíthetőség is.
A távirányító lehet fali, és kézi is, amivel akár redőnycsoportokat is irányíthatunk, de léteznek programórák (programozható kapcsolók és távirányítók), és többcsatornás távvezérlők is.

Summázva a motoros redőny készítése napjainkban mindenki számára olcsón elérhető, mert alacsony ára mellett nem csak a kényelmes redőnymozgatást biztosítja, hanem megkönnyíti a nagyméretű, nehéz redőnyök mozgatását is, ami gyereket és mozgásukban korlátozottaknak szinte nélkülözhetetlen.