Szolgáltatás

Betörésvédelem biztonsági ajtó használatával

Betörésvédelem

Az otthon biztonsága nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy ne kelljen tartanunk az illetéktelen behatolóktól. Napjainkban korszerű kamerás megfigyelő rendszerek és biztonsági szolgálatok közül válogathatunk, de a prémium színvonalú Hisec ajtó kínálta előnyöket is kihasználhatjuk. Természetes, hogy szeretnénk a gyakran komoly anyagi értékkel bíró tárgyainkat, eszközeinket megvédeni, de nem csak ezért fontos a betörésvédelemre való odafigyelés. A már betörést megéltek véleménye megegyezik abban, hogy egyfajta érzelmi sokk-ként is hat az esemény, és sokan egyáltalán nem érzik magukat a későbbiekben biztonságban. Amiről azt hisszük, hogy velünk soha nem történhet meg, az igenis valósággá válhat. Nem véletlen, hogy a silány minőségű, elavult zárrendszerrel bíró ajtók helyett a kültéri biztonsági ajtó használatát javasolják a szakemberek.

 

Ajtócsere a biztonság szolgálatában

A lakásbiztosítások esetében is jelentős szerephez jut az, hogy milyen bejárati ajtóval van felszerelve az ingatlan. Ezt nem más indokolja, mint azok a tapasztalatok, melyek szerint a betörők elsőként a bejárati ajtót célozzák meg. Ha itt egy elavult zárral találkoznak, akkor akár egy percen belül már bent is lehetnek a lakásban. A statisztikák szerint egy átlagos betörés mindössze 15 percig tart, ám ez alatt akár több milliós kár is keletkezhet. A megfelelő betörés-és fúrásvédelemmel ellátott biztonsági ajtó segítségével komoly akadályt gördíthetünk az illetéktelenek elé, ezzel óvva magánszféránkat.

 

Zárcsere helyett ajtócsere!

Míg egy albérlet esetében a zárcsere optimális választásnak bizonyulhat, hiszen természetes, hogy szeretnénk az előző bérlőtől biztonságban tudni holmijainkat, addig saját ingatlan esetében érdemes az elavult zár helyett a biztonsági ajtó előnyeit választani. A szakemberek azt javasolják, hogy mindenképpen a többpontos rendszerrel rendelkező nyílászáró lehet a jó döntés, hiszen a hagyományos zárak már igencsak elavultnak számítanak. További előnynek számít az is, hogy ilyen módon az ingatlan jobb hang-és hőszigetelése érdekében is tehetünk.

 

Társasházban is fontos a biztonság

Nem csak a családi házak szabadba nyíló ajtaja kapcsán jut kiemelt szerep a biztonságnak, hanem bizony társasházak esetében is. A paneleknél és a téglaépítésű társasházaknál ugyan plusz egy ajtóval számolhatunk a lépcsőház esetében, ám ez korántsem jelent garanciát a biztonságra nézve. Nem ritka, hogy a nagy hőingadozások hatására akadozik a lépcsőház bejárati ajtajának kódos rendszere, és arról sincsenek megbízható információk, hogy a szomszédok milyen embereket engednek be. A társasházban élők azt a helyzetet is pontosan ismerhetik, amikor a két emelettel lentebb élőről is pontosan tudni lehet, milyen ételt készített. A nem kívánatos szagok otthonon kívül rekesztése szintén egyfajta pozitívumként élhető meg a biztonsági ajtó alkalmazásával.

 

Figyeljen az erkélyajtóra is!

A bejárati ajtón túl az erkély felőli ajtó is figyelmet érdemel akkor, ha maximális biztonságot szeretnénk teremteni otthonunk számára. Természetesen ez nem a hatodik emeleti lakásokra igaz, sokkal inkább azokra a családi házakra, melyek esetében az erkélyre, vagy a teraszra plusz ajtó is nyílik. A tapasztalatok szerint ez szintén behatolási pont szokott lenni, éppen úgy, mint az elavult zárrendszerrel rendelkező, kissé talán korhadt ablakok. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonság mindig egyfajta komplex egészként szemlélendő, és a fizikai behatolás megakadályozásán túl a kamerás biztonsági rendszerek is nélkülözhetetlenek.