Szolgáltatás

Érdemes megelőzni a bölcsességfogak növekedését

A legtöbben azt hiszik, hogy ha mindent megtesznek azért, hogy fogazatuk egészséges maradjon, akkor a rendszeres állapotfelmérő fogorvos látogatáson kívül talán soha nem kell majd a székbe ülniük, legalábbis beavatkozásra nem.
Van viszont egy olyan helyzet, amire sajnos sem a fogápolás, sem az orvosi tanácsok betartása nem hat, ez pedig a bölcsességfogunk.
A bölcsességfog húzás a fejlett országokban, ma, a leggyakrabbal elvégzett sebészeti beavatkozás. Ennek oka, hogy semmilyen külső tényezővel nem lehet előre változtatni azon, milyen irányban nőjön a bölcsességfog, csak a bölcsességfog eltávolítással, hiszen utána semerre nem fog nőni.
Szerencsére, mivel ennyire gyakori szájsebészeti beavatkozásról van szó, a bölcsességfog húzás elvégzése a fogorvosok számára egy egyszerű rutinműtét, melyet a modern fájdalomcsillapítóknak köszönhetően nem csak gyorsan, de teljesen fájdalommentesen tudnak végrehajtani.
Az egyetlen megoldás, amivel enyhíthetjük a bölcsességfogak okozta kellemetlenségeket az az, ha még a növekedés előtt, lehetőleg fiatal korban megtörténik a bölcsességfog eltávolítás, így a növekedésük nem okoz felesleges problémákat, melyek extrém esetben nagyon súlyosak is lehetnek.