Szolgáltatás

Tegyünk egy szívességet a gyermekünknek

Nagyon sok olyan ismerősöm van, akik most, a középkorúság felé haladva döbbennek rá, hogy igenis hátrányt jelent számukra a nem egyenletesen nőtt fogazat.
Ezt felismerve egyre többen döntenek úgy, hogy elmennek fogorvosukhoz, vagy sajnos még többen úgy, hogy végre keresnek egy fogorvost és a felnőtt fogszabályozás keretein belül megcsináltatják a fogsorukat.
Valahol persze jó, hogy végre megcsináltatják, és tisztelem a döntésüket, ráadásul már nem tudnak visszamenni az időbe, de ismerve a felnőtt fogszabályozás hátrányait, mindenkit kérek, hogy ha egyszer szülő lesz, tegye meg azt a szívességet gyerekeinek, hogy a gyermek fogszabályozást választja, még, ha akkor ennek nem is örülnek, mert hosszútávon nagyon is hálásak lehetnek érte.
A gyermek fogszabályozás egy sokkal, de sokkal egyszerűbb feladat, mint a felnőtt, mivel a csontok gyermekkorban még növésben vannak, természetes módon is alakulnak és puhábbak, mint a felnőtt csontozat, így minimális erőhatással is komoly eredményeket érhetünk el.
Ezzel szemben felnőttkorban nagyon nehéz, hosszú és fájdalmas a fogszabályozás, mivel a csontok már stabilak, nem akarnak változni. Ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen alakítani, de komoly fájdalommal jár és valóban hosszú ideig tart.